Oğuzkaan Koleji

ÖĞRETİM ESASLARIMIZ;

Günlük 8, haftalık 40 saatlik ders programı uygulanmaktadır.

  • Öğretmenlerimiz, ilgili üniversitelerin Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği ve Çocuk Gelişimi bölümlerinden mezun olup alanlarında deneyim ve bilgi birikimine sahiptirler. Oğuzkaan Koleji anaokullarının eğitim öğretim programları koordinatörlük sistemiyle yönetilir. Bu nedenle her okulumuzda ortak program uygulanır.
  • Tüm temel dersler, sınıf öğretmenlerimiz tarafından yürütülmektedir. Yeni öğretim programına uygun olarak, etkinliklerimiz şu alanlarda gerçekleştirilmektedir: Türkçe Dil ve İletişim Çalışmaları, Yaratıcı Sanat Etkinlikleri, Okuryazarlık ve Düşünme Becerileri, Sosyal Duygusal Gelişim, Finans Okuryazarlığı, Dijital Okuryazarlık, Bilimsel Aktiviteler, Matematik Çalışmaları, Problem Çözme ve Düşünme Etkinlikleri.
  • Temel derslerin yanı sıra, yabancı dil (İngilizce-İspanyolca) dersleri, kodlama, satranç, beden eğitimi, görsel sanatlar, müzik, bale, jimnastik, laboratuvar ve halk oyunları alanında uzman branş öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir.
Oğuzkaan Koleji Anaokulu
Oğuzkaan Koleji Anaokulu

GELECEĞİN TEMELLERİNİ ANAOKULUNDA ATIYORUZ

Anaokulu döneminde okuryazarlık yalnızca harflerle öğrenim ve okumaya hazırlanmakla sınırlı değildir. Çocuklarımızın modern dünyada ihtiyaç duyacağı çok yönlü öğrenme için bilgi, dijital, görsel, kültür, vatandaşlık, finans ve sürdürülebilirlik okuryazarlığı gibi farklı alanlarda başlangıçtaki bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Bu temeller, bireylerin yalnızca akademik hayatlarında değil yaşam boyu öğrenme ve uyumunda da bireylere rehber olur.

Dijital Okuryazarlık: Günümüz dünyasında teknolojiyle tanışma erken yaşta başlıyor. Çocuklarımızın dijital dünyayı güvenli ve bilinçli şekilde keşfet- melerini sağlıyoruz. Dijital okuryazarlık çalışmalarımızda çocukların teknolojiyi bir araç olarak kullanmayı öğrenmelerini ve bu süreçte doğru dijital alışkanlıklar kazanmalarını hedefliyoruz.

Bu kapsamda, programımıza Dijital Karakterler Serisini dahil ettik. Bu özel seri, çocuklara dijital dünyada güvenli davranışlar, çevrim içi etik ve teknoloji kullanımı konularını eğlenceli hikâyelerle anlatıyor.

  • Çocuklar, sevimli dijital karakterlerin maceralarını izleyerek dijital platformlarda karşılaşabilecekleri durumları öğreniyor.
  • Her hikâye sonunda yapılan yaratıcı etkinliklerle dijital farkındalık pekiştiriliyor.
  • Dijital Karakterler Serisi, çocukların teknolojiyle doğru bir ilişki kurmasını sağlarken eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini de destekliyor. Bu yaklaşım, teknoloji ile öğrenme arasında bir denge kurarak çocuklarımızın bilinçli bireyler olarak yetişmelerine katkı sunuyor.
Oğuzkaan Koleji Anaokulu

Görsel Okuryazarlık: Çocuklarımızın görselleri analiz etme, görsellerden anlam çıkarma ve bunları ifade etme becerilerini geliştirmek için resimler, fotoğraflar ve videolar üzerinde etkinlikler düzenliyoruz. Örneğin, “Bir Resmin Hikayesi” etkinliğimizde, çocuklardan bir görseli inceleyerek onunla ilgili bir hikaye kurgulamalarını istiyoruz. Bu sayede görsel unsurlar üzerinden düşünme, hayal kurma ve yaratıcı ifade becerileri kazanmalarını hedefliyoruz.

Kültür Okuryazarlığı: Kültür okuryazarlığı çalışmalarımızda, her ay bir ülke belirleyerek o ülkenin kültürel özelliklerini inceliyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz Kültür Kumbarası temasıyla çocuklar; farklı ülkelerin yaşam tarzlarını, yemeklerini, müziklerini ve geleneklerini öğreniyor. Ayrıca, belirlenen ülkelerin kültürel sembollerini tanıtan etkinlikler yaparak dünya kültürlerini anlamalarına katkı sağlıyoruz. Ayda bir belirlediğimiz “Ayın Ülkesi” ile öğrencilerimize farklı coğrafyalara dair bilgiler sunarak öğrencilerimizin kültürel çeşitliliği küçük yaşlardan itibaren kavramalarını sağlıyoruz.

Vatandaşlık Okuryazarlığı: Vatandaşlık okuryazarlığı programımız, çocuklarımıza kendi toplumlarına ve dünya genelindeki topluluklara dair sorumluluk bilinci aşılamayı amaçlar. Ayın ülkelerini işlerken, o ülkelerdeki kültürel çeşitliliği, yaşam biçimlerini ve vatandaşlık haklarını ele alıyoruz. Ayrıca, her ay seçilen “iz bırakanlar” sanatçıları aracılığıyla, çocuklarımıza bu sanatçıların vatandaşı oldukları ülkelerin toplumsal değerlerini ve kültürel özelliklerini tanıta- rak, empati kurma ve küresel sorumluluk bilinci geliştirmelerini sağlıyoruz.

Veri okuryazarlığı: Veri okuryazarlığı çalışmalarıyla öğrencilerimizin bilgiyi kategorize etme, sıralama ve basit analizler yapma becerilerini destekliyoruz. “Hangi meyve daha çok seviliyor?” gibi eğlenceli anket ve grafik etkinlikleriyle, öğrencilerimizin hem grup çalışması yapmalarını hem de sonuçları basit şekilde yorumlamalarını sağlıyoruz Bu sayede bilgiye dayalı düşünme ve problem çözme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz.

Sürdürülebilirlik Okuryazarlığı: Sürdürülebilirlik okuryazarlığı programımızda, çevre bilincini küçük yaşlardan itibaren kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu çerçevede permakültür uygulamalarına yer veriyoruz. Çocuklarımız, doğanın döngülerini öğreniyor ve bahçe çalışmaları yaparak toprağa, suya ve bitkilere duyarlılık geliştirmeyi öğreniyorlar. Ayrıca geri dönüşüm temalı sanat etkinlikleriyle atık malzemeleri yaratıcı projelerde değerlendiriyor, böylece sürdürü- lebilirlik bilincini eğlenceli bir şekilde kazanıyorlar.

Anaokulumuzda uygulanan okuryazarlık temaları, çocuklarımızın bilgiyi farklı açılardan öğrenmelerini, analiz yapma becerilerini geliştirmelerini ve dünyayla daha güçlü bir bağlantı kurmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.